• info@BPSICO.ir
  • 3197 133 913 98+

خط توليد لوله دوجداره HDPE مارپيچي بزرگ

خط توليد لوله دوجداره HDPE مارپيچي بزرگ
خط توليد لوله دوجداره HDPE مارپيچي بزرگ
HDPE large-diameter hollow Double-wall spiral pipe production line
0 نظر
ایران , چین
پیشگامان صنعت ایران

پيشگامان صنعت ايران ، تأمين خطوط توليد پليمري که از جمله خط توليد لوله HDPE دو جداره سايز بزرگ ، HDPE خط توليد لوله ، توليد لوله پلي اتيلن ، HDPE PIPE مي باشد.


اطلاعات کلی
عنوان فارسی خط تولید و یا ماشین آلات : خط توليد لوله دوجداره HDPE مارپيچي بزرگ
عنوان انگلیسی خط تولید و یا ماشین آلات : HDPE large-diameter hollow Double-wall spiral pipe production line
نام دسته بندی : خط توليد لوله pipe PVC PE PP
نام محصول تولیدی
ابعاد ماشین آلات و خطوط تولید
میزان برق مصرفی
ظرفیت و سرعت تولید
زمان ساخت ماشین آلات و خطوط تولید
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز
کشورهای قابل تآمین
مشخصات فنی
ظرفیت تولید (بازده،خروجی)
تعداد و نوع نیروی انسانی مورد نیاز در هر شیفت
نوع اتوماسیون و سیستم کنترل - به صورت آنالوگ
- دارای سیستم کنترل PLC هوشمند و مجهز به سیستم مانیتورینگ لمسی
نوع و میزان مصارف انرژی - میزان مصرف برق : 0 کیلو وات ساعت
- میزان مصرف آب : به صورت گردشی و خنک کننده می باشد
- میزان مصرف گاز :
نام و نوع مواد اولیه اصلی و کمکی مورد نیاز
تأسیسات مورد نیاز
ابعاد خط تولید و ماشین آلات - طول :0
- عرض :0
- ارتفاع :0
گواهینامه ها و استانداردها - استاندارد های CE اروپا
- ASNI
- ASME
ویژگیهای بارز خط تولید و ماشین آلات
ماشین آلات ، دستگاهها و تجهیزات اصلی و کمکی
مشخصات محصول تولیدی
نام محصول تولیدی
سایز و ابعاد محصول نهایی
سایر ویژگیهای ظاهری محصول
ویژگیهای بارز محصول تولیدی
کاربردها و مصارف محصول نهایی

CORRUGATED PIPE|خط توليد لوله HDPE کاروگيت|خط توليد لوله PVC کاروگيت|خط توليد لوله کاروگيت HDPE|خط توليد لوله کاروگيت PP|خط توليد لوله کاروگيت UPVC|خط توليد لوله کاروگيت دو جداره HDPE|خط توليد لوله کاروگيت دو جداره PP|خط توليد لوله کاروگيت دو جداره PVC|لوله هاي پلي اتيلن دوجداره |لوله هاي پليمري |کاربرد لوله هاي کاروگيت پلي اتيلن دوجداره |لوله پلي اتيلن دوجداره موجدار| مزاياي لوله هاي کاروگيت پلي اتيلن دوجداره |لوله کاروگيت پلي اتيلن |لوله هاي کاروگيت دو جداره پلي اتيلن PE |لوله هاي پلي اتيلن|اتصال لوله پلي اتيلن کاروگيت |اتصالات لوله کاروگيت

 

خط توليد و فرايند توليد لوله هاي پلي اتيلن دو جداره اسپيرال


با توجه به توسعه شبکه فاضلاب و آبرساني ، استفاده از لوله هاي پلي اتيلني اسپيرال افزايش چشم گيري پيدا کرده است لذا در اين مطلب شما عزيزان را با خط توليد لوله هاي پلي اتيلن اسپيرال آشنا مي نماييم و اطلاعاتي در زمينه روش توليد و مزاياي اين لوله ها در اختيار شما مي گذاريم.
در اين تكنولوژي توليد، از دو اكسترودر مجزا، يكي جلوله اسپيرال پلي اتيلن جهت توليد پروفيل هاي توخالي با سطح مقطع مستطيلي (
 داكت) (Duct profile) و ديگري جهت توليد پروفيل خط جوش (با سطح مقطع I شكل) (Strip profile) بين پروفيل هاي داكت استفاده مي گردد.
 در چيدمان 
خط توليد اين دو اكسترودر بصورت عمودي بر هم در نظر گرفته شده و بطوريكه پروفيل داكت پس از خروج از داي اكسترودر تحت تانك خلا كاليبره شده و با عبور از حمام خنك كاري تا اندازه اي سرد شده كه مشخصات ابعادي خود را بتواند حفظ كند و در عين حال دماي لازم جهت برقراري جوش مناسب با پروفيل خط جوش را كه توسط اكسترودر دوم توليد مي گردد را داشته باشد.
در نهايت
پروفيل داكت حول يك استوانه كه قطر بيروني آن معادل قطر داخلي محصول نهايي است پيچيده شده و فضاي بين دو پروفيل داكت با پروفيل جوش پر مي شود همچنين حضور يك فك فشار نده اتصال بهتر دو پروفيل را به هم تسهيل كرده و لوله توليدي را به جلو حركت مي دهد. برش لوله در ابعاد مورد نظر نيز فاز نهايي توليد خواهد بود.
 

 

 
خط توليد لوله هاي پلي اتيلن اسپيرال
فرآيند توليد لوله هاي پلي اتيلن اسپيرال مانند توليد لوله هاي پلي اتيلن ، به روش اكستروژن مي باشد كه مواد اوليه به صورت گرانول به داخل دستگاهاكسترودر وارد شده و در اثر حرارت ذوب مي شود .
 

 توليد لوله هاي پلي اتيلن سپس مواد ذوب شده به وسيله ماردون (ميله مارپيچ) به جلو رانده مي شود و پس از خروج از اكسترودر وارد قالب مي شود . مواد پخته شده پس از خروج از سر قالب ، از كاليبراتور عبور نموده و در تانك وكيوم با اعمال فشار مناسب شكل داده مي شوند . سطح لوله به محض خروج از كاليبراتور بوسيله لايه هايي از جريان آب سرد خنك مي گردد .
 
حرارت بالاي مذاب 
 پلي اتيلن بعد از خروج از قالب بتدريج در تانك وكيوم و پس از آن در تانك هاي خنك كننده با استفاده از آب سرد كاهش مي يابد .
 

 لوله پلي اتيلن توليد شده بوسيله دستگاه كشنده بتدريج از درون تانك هاي خلاء و خنك كننده كشيده شده و بوسيله دستگاه مارك زن ، مشخصات فني ، تاريخ توليد ، علامت استاندارد و نشان اختصاري نام شركت بر روي آن ثبت مي گردد و سپس بوسيله دستگاه برش در متراژهاي مختلف و معين بريده مي شوند .
 
ابعاد 
 لوله هاي پلي اتيلن اسپيرال
با توجه به توليد‌ات بر اساس استاندارد13476-2006 prEN ابعاد مطابق با جدول زير که در استاندارد مذکور آمده است, مي‌باشد.
لوله‌هاي اسپيرال در كانادا و ايالات متحده مطابق ASTM F894 (
 لوله هاي پلي اتيلن پروفيل فاضلابي با قطر بالا) توليد مي‌شود. همچنين مي تواند مطابق با استانداردهاي بين المللي ويژه مانند CSAB185.2 يا BNQ3624-120 توليد شود.
 
اتصالات
 لوله هاي پلي اتيلن اسپيرال
امروزه اتصالات پلي اتيلن عمده مورد مصرف در شبكه هاي آبي و فاضلابي شامل چهار بخش زير مي باشد:
:: انشعابات (سه و چهارراه)
:: منهول ها
:: كوپلرها (رابط)
:: سيفون‌ها 
 لوله هاي پلي اتيلن اسپيرال
مشخصات مواد اوليه مصرفي در تمام اتصالات يكسان و همان مواد اوليه مورد مصرف جهت لوله ها مي باشد كليه آزمون هاي مورد الزام براي كنترل مواد اوليه مصرفي جهت توليد لوله و اتصالات نيز بايد با دقت انجام پذيرد.
استفاده از مواد ضايعات توليد مشابه در صورت شستشوي كامل و عدم وجود اشياي خارجي تا ميزان 5? وزني مجاز مي باشد. (ليكن توصيه مي گردد در جهت حفظ كيفيت لوله ها و اتصالات و استفاده از حداكثر عمر بهره برداري، از ضايعات استفاده نگردد.)
اتصال لوله هاي دو جداره به يكديگر در طول خط لوله طبق مشخصات زير صورت مي پذيرد.
اتصالات كوپلينگي:
اين اتصال بصورت حلقه هائي از جنس پلي اتيلن متناسب با سايز لوله ها مي باشد كه در اثر حرارت منقبض شده و بصورت شرينگ عمل مي نمايد و به سطح خارجي لوله ها، در محل اتصال كاملاً محكم شده و باعث اتصال لوله و از نشت مايعات داخل آن جلوگيري مي نمايد.
 
اتصالات الكتروفيوژن:
اين اتصالات از نوع ضخيم تر از كوپلينگها و متناسب با سايز لوله بوده و در سايزهاي مختلف آنها نيز تغيير مي نمايد.پس از قرار دادن آنها در محل اتصال، با كمك نيروي الكتريكي گرم شده و باعث جوش خوردن اين اتصالات به لوله ها مي‌گردد.
 
اتصالات رزوه اي:
كه در قسمت انتهائي لوله ها بصورت پيچ و مهره رزوه شده و با چرخاندن لوله ها در داخل يكديگر به هم متصل مي گردند و براي آب بند نمودن اين قسمت از كوپلينگ يا سيستم 
اكسترودر استفاده مي گردد.
 

اكسترودر:
در اين نوع اتصال با 
اكسترودرهاي دستيٍ مواد مذاب پلي اتيلن بين درزهاي داخل و خارج لوله ها تزريق شده و باعث جوش خوردن و اتصال لوله ها مي‌گردد.
 

 


خواص پلي اتيلن در لوله هاي اسپيرال
پلي اتيلن مذاب به هنگام سرد شدن کريستاليزه مي شود و زنجيره هاي بلند موکولي آن در کريستاليتهاي بسيار کوچک جاي مي گيرد. هر چه طول زنجيره ها کوتاهتر و درجه انشعاب کمتر باشد اين عمل بهتر انجام ميشود. اگر ماده مذاب به آرامي سرد شود کريستاليت ها ساختار بزرگي که گويچه (اسفرولايت) ناميده مي شود به وجود مي آورند. ناحيه کريستالي ,چگالي بيشتري نسبت به ناحيه آمورف دارد و لذا تعيين درجه کريستاليزاسيون مواد با توجه به چگالي آن امکان پذير است.
:: با افزايش چگالي (بالا رفتن درجه کريستاليزاسيون) خواص زير افزايش مي يابد :
- درجه حرارت ذوب کريستالي
- تنش کششي در نقطه تسليم (Stress yield)
- مدول، سفتي و سختي
- مقاومت در برابر حلالها

 

 

 

:: و خواص زير کاهش مي يابد :
- قدرت ضربه پذيري
- شفافيت
- مقاومت در برابر تنش ترک خوردگي محيطي ESCR
 
:: با افزايش وزن مولکولي خواص زير افزايش مي يابد :
- قدرت ضربه پذيري
- تنش کششي در نقطه پارگي
- مقاومت در برابر تنش ترک خوردگي محيطي

 

 

 

ويژگي لوله هاي پلي اتيلن اسپيرال
 لوله هاي پلي اتيلن اسپيرال ميتواند جايگزين مناسب و قابل اطميناني براي لوله‌هاي سنتي انتقال فاضلاب باشد
ويژگي‌هاي زبر دليلي براي جايگزين نمودن سيستمهاي قديمي با
 لوله اسپيرال است
:: وزن کم و سهولت در حمل و نقل
:: سهولت و سرعت زياد در نصب آن ها
:: مقاومت در برابر سائيدگي،خوردگي و سيالات شيميايي
:: قابليت جوشکاري به يکديگر
:: قابليت بازيافت آنها از محيط زيست
:: تحمل فشار زياد از خارج لوله و استحکام زياد آنها
:: يخ نزدن سيال در داخل لوله
:: مقاومت در برابر تابش مستقيم خورشيد
:: عدم مقاومت در برابر عبور سيال
:: قابليت انعطاف و تحمل ضربه پذيري
:: سهولت در اتصال لوله به لوله
:: هزينه پايين خدمات و تعمير و نگه داري آنها
:: قابليت اتصال لوله ها در محيط بيرون از ترانشه و افزايش
:: سرعت نصب لوله در داخل ترانشه

 

مزاياي استفاده از لوله هاي کاروگيت دو جداره پلي اتيلن PE نسبت به لوله هاي بتني

1- سبکي وزن اين نوع لوله ها موجب مي گردد که نصب و حمل آنها به سهولت انجام پذيرد و اين مهم در شرايطي که موقعيت محل اجرا يا شرايط فصلي سرعت عمل لوله گذاري را ايجاب مي نمايد ، از اهميت بسزايي برخوردار است .

2- لوله کاروگيت در جوشکاري نتايج مطلوبي از خود نشان مي دهند که نشت از محل اتصالات را به صفر ميرساند اين مسئله از دو حيث حائز اهميت است ، در نقاطي که سطح تراز آب زيرزميني بالاتر از سطح لوله مي باشد ترواش آبهاي زيرزميني به شبکه جمع آوري فاضلاب صورت نمي پذيرد که اين امر موجب جلوگيري از اخلال در بهره برداري از تصفيه خانه فاضلاب ،سرويس دهي شبکه و ظرفيت شبکه ميگردد. در نقاطي که سطح تراز آب زيرزميني پايين تر از سطح لوله مي باشد نشت فاضلاب به آبهاي زيرزميني ،شالوده منازل ،تاسيسات زيرزميني مجاور و ... صورت نمي پذيرد در جدول زير نشت هاي مجاز در مقايسه با نشت صفر لوله هاي کاروگيت پلي اتيلن ارائه شده است .

3- عمر مفيد اين لوله ها با توجه به مقاومت بالاي آنها در برابر فاضلاب بسيار بالاتر از لوله بتني ، لوله سيماني و لوله فولادي است .

4- انعطاف پذيري .

5- مقاومت مطلوب در برابر بارهاي خارجي با رعايت بسترسازي مناسب و متناسب با مقاومت حلقوي لوله و بارهاي وارده .

6- با توجه به سبکي و سهولت نصب در اين لوله ها مي توان عرض ترانشه را به حداقل رساند که اين امر از دو جنبه حائز اهميت است ، اول اينکه رفتار تقابلي خاک و لوله را مطلوب تر ساخته هزينه هاي اجرايي مرمت نوار حفاري و مشکلات حمل وعودت خاکهاي حفاري شده را کاهش مي دهد .

7- عمر انبارداري بسيار بالا ، در شرايطي که پوشش هاي مناسب جهت عدم تابش مستقيم آفتاب و امکان جريان هوا در دپوي اين لوله ها ايجاد نمائيم ،قابل دسترسي است و از طرفي ديگر با توجه به امکان انبار داري تلسکوپي سايزهاي مختلف داخل هم و امکان انبار کردن لوله ها روي هم در اين نوع لوله ها وجود دارد سطح مورد لزوم براي انبار لوله ها را کاهش مي دهد .

8- روشهاي متنوعي جهت اتصال اين لوله ها اعم از انواع جوشکاري و اتصالات مکانيکي مي توان استفاده نمود که بسته به شرايط ،سرعت عمل مورد نياز عمليات اجرايي ،استعدادها و امکانات محلي قابل انتخاب هستند .

 

اتصالات لوله کاروگيت :

1- اتصال با کوپلر و واشر : کوپلرها در انواع موفه دار و ساده توليد ميگردند که ساده ترين روش اتصال لوله پلي اتيلن کاروگيت به هم ميباشند

2- اتصال کوپلر موفه دار: اتصال با لوله ساکت دار و واشر لاستيکي برخي از توليد کنندگان با توليد لوله هاي ساکت دارامکان اين اتصال را ايجاد کرده اند که نسبت به حالت قبل از نظر مصرف واشر لاستيکي و نياز به خريدکوپلر مقرون به صرفه تر است وليکن مقدار افت لوله در اين حالت قدري بيشتر از حالت قبل است .

3- اتصال با کمربند و واشر: اين نوع اتصال در سايزهاي بالا و در تعميرات دوران نگهداري کاربرد وسيعي دارد

 4-  اتصال با جوش پلي اتيلن : جوش پلي اتيلن به صورت لب به لب ،جوش گوشه با کوپلر،جوش گوشه با لوله ساکت دارامکان پذير است

 

مراحل اجرائي جوش اکستروژن به شرح زير مي باشند :

1- سطوح داخلي و خارجي لوله در محل اتصال به دقت تميز ميگردند.

2- اکسترودر دستي با استفاده از جريان الکتريسيته تا دماي 200 الي 230 درجه سلسيوس گرم ميگردد.

3- با استفاده از يک مشعل سطح جوشکاري گرم ميگردد ميتوان از دمنده هاي هواي گرم نيز استفاده کرد تا هيچگونه آسيب ناشي از کم دقتي عوامل اجرائي ايجاد نگردد.

4- مقدار کافي از مواد خالص پلي اتيلن با استفاده از اکسترودر دستي به سطح جوشکاري تزريق ميگردد و با استفاده از بخش پرس تفلوني اکسترودر متراکم ميگردد موادي که در حين پرس از اکسترودر بيرون ميزند پاک ميگردند .

5- اگر عمق مورد نياز جوشکاري در يک مرحله تأمين نگردد مراحل فوق تکرار ميگردند البته بسته به نوع و قدرت اکسترودر مصرفي تا عمق متوسط 20 ميليمتررا ميتوان دريک مرحله پر کرد.

6- حالت ديگري نيز براي جوشکاري که بيشتر در حالت جوش لب به لب کاربرد دارد جوش نقطه اي با استفاده از مفتول هاي 4 ميليمتري پلي اتيلن مانند الکترودهاي جوش برقي است که با استفاده از دميدن هواي داغ اين مفتول داغ و ذوب شده و با گرم شدن همزمان سطح جوشکاري اتصال ايجاد ميگردد.

7- اکسترودر هاي دستي مشابه اکسترودرهاي بزرگ که در کارخانه توليد لوله پلي اتيلن مصرف دارند بوده فقط در سايز مينياتوري آنها ميباشند مواد خالص مورد استفاده در اکسترودر ميتوانند مفتول هاي 4 ميليمتري يا دانه هاي مواد پلي اتيلن باشند  

- به جهت ضريب زبري کم اين لوله ها و جداره  صاف آنها هنگام طراحي اين نوع لوله ها قطرهاي کمتري نسبت به لوله بتني ، لوله سيماني و لوله هاي فولادي بدست مي آيد و علاوه براينکه از نظر اقتصادي برقيمت هاي تمام شده تاثير مي گذارد دستيابي به سرعت هاي شستشو را سهل تر ميسازد .

- تحت تاثير حرکات زمين شکسته نمي شوند .

- به جهت وجود ماده کربني سياه در مواد اوليه تحت تاثير نور مستقيم خورشيد و اشعه ما وراء بنفش دوام مي آورند وليکن به جهت عدم تغيير شکل هاي ناشي از حرارت و وزن لوله هاي فوقاني بر روي لوله هاي تحتاني دپو ، در انبارداري آنها مي بايست از تابش مستقيم نور خورشيد محافظت گردند .

-  به جهت انعطاف پذيري و وزن سبک اين لوله ها علاوه بر اينکه طول شاخه هاي آنها بلند تر مي باشند مي توان اين لوله ها را در بيرون ترانشه به هم متصل کرد که از نظر سرعت عمل و هزينه هاي اجرايي و عرض ترانشه مقرون به صرفه تر مي گردد .

- تعداد اتصالات با توجه به طول بلند شاخه هاي توليدي کمتر از لوله هاي بتني بوده که از چندين حيث اعم از اقتصادي ، کنترل نشت ، کنترل شيب لوله گذاري حين عمليات و .... حائز اهميت و داراي ارجحيت مي باشد .

- اين لوله ها 50 سال از نظر بهره برداري و 1000 سال از نظر تغيير شکل دوام مي آورند .

- کارخانجات توليدي لوله کاروگيت به راحتي مي توانند به نقاط مختلف حمل و نصب گردند و در پروژه هاي بزرگ از هزينه هاي حمل لوله کاسته و سرعت تامين لوله افزايش يابد .

- امکان ترميم ، افزودن اتصال و رفع معايب پس از لوله گذاري و در حين بهره برداري به جهت انعطاف پذيري و اتصالات سهل الوصول براحتي وجود دارد .

 

مقايسه اقتصادي  لوله هاي کاروگيت دو جداره پلي اتيلن PE نسبت به لوله هاي بتني :

1- قيمت توليد لوله هاي بتني بويژه در اقطار مساوي يا بزرگتر از 600 ميليمتر که اين لوله ها بصورت -مسلح توليد مي گردند بالاتر از لوله هاي پلي اتيلن است .

2- هزينه حمل لوله هاي پلي اتيلن با توجه به سبکي وزن و امکان بارگيري تلسکوپي کمتر از لوله هاي بتني است و از سوئي ديگر امکان حمل کارخانه توليد در پروژه هاي بزرگ و کاهش هرچه بيشتر هزينه هاي حمل نيز وجود دارد. .

3- مواد اوليه توليد لوله هاي کاروگيت از صنايع پتروشيمي بوده و مشکلات و هزينه هاي تامين سيمان، شن، ماسه و ميلگرد براي توليد لوله هاي بتني يکي ازعوامل کاهش قيمت تمام شده براي لوله هاي پلي اتيلن کاروگيت است .

4- هزينه هاي لوله گذاري در فهرست بهاء واحد پايه براي اقطار معادل لوله هاي پلي اتيلن ما بين 25 تا 40 درصد لوله هاي بتني است .

در اين مقايسه چندين عامل نقش دارند :

- ضريب زبري کمتر شرايط هيدروليکي بسيار مناسبتري ايجاد مي نمايد و قطر معادل نسبت به لوله بتني کمتر ميشود ، اين عامل در هزينه هاي عمليات خاکي و مرمت نوار حفاري و لوله گذاري تاثير کاهشي دارد.

- بهاء واحد رديفهاي لوله گذاري لوله هاي پلي اتيلن حدود 51 % لوله هاي بتني با قطر يکسان است اين نسبت تا 45 % نيز کاهش مي يابد

- به جهت عرض کمتر ترانشه در لوله گذاري با لوله هاي پلي اتيلن در اقطار بزرگتر از 350 ميلي متر هزينه هاي عمليات خاکي و مرمت نوار حفاري نسبت به لوله هاي بتني کمتر است .

- هزينه هاي بسترسازي لوله هاي پلي اتيلن در اقطار کمتر از 400 ميليمتر بسته به مقاومت حلقوي لوله ما بين صفر تا 25 درصد بيشتر از لوله هاي سيماني معادل بوده وليکن در اقطار بزرگتر از 400 ميليمتر و در شرايط لوله گذاري زير ترازآب زيرزميني اين معادله تغيير يافته و هزينه هاي بسترسازي لوله هاي بتني نسبت به لوله هاي پلي اتيلن افزايش حدود صفر تا 35 درصدي دارند .

 

مقايسه دوام  لوله هاي کاروگيت دو جداره پلي اتيلن PE نسبت به لوله هاي بتني :

- لوله هاي پلي اتيلن مقاومت بالائي دربرابر سايش ، مواد اسيدي ، سيالهاي نمکي و آلکالاين از خود بروز مي دهند .

- دياگرام مقايسه اي که حاصل تحقيقات به عمل امده دردانشگاه آلماني درمستاد مي باشد که نشان دهنده مقاومت بالاي لوله هاي انعطاف پذير در برابر سايش مي باشد .

-  عمر مفيد لوله هاي کاروگيت پلي اتيلن از نظر تغييرات مقاومت حلقوي در طول مدت زمان ارائه شده است و نشان دهنده تغيير جزئي در طول 50 سال مي باشد. اين دياگرام براي توليدات يکي از کارخانه هاي اروپائي بوده و بسته به نوع مواد اوليه ، پروسه توليد ، جزئيات مقطع جدار لوله و قطر لوله توليدي کارخانجات مختلف متفاوت بوده و يکي از مواردي است که در مقدمه اين مقاله نيز به آن اشاره گرديده و توليد کنندگان داخلي مي بايست براي توليدات خود در اقطار مختلف و رده هاي مختلف اين آزمايشات را انجام دهند .

 

مقايسه بهره برداري  لوله هاي کاروگيت دو جداره پلي اتيلن PE نسبت به لوله هاي بتني

- لوله کاروگيت پلي اتيلن از نظر انجام عمليات ترميمي و مقاومت در برابر جابجايي هاي زمين داراي مزاياي بسياري نسبت به لوله هاي بتني هستند ، اين عامل عمر مفيد شبکه هاي اجرا شده با لوله هاي پلي اتيلن را افزايش داده و دوره طرح را افزايش داده و نياز به اصلاح شبکه را به تاخير مي اندازد و اصولاً نياز به اصلاح شبکه هاي فرعي و خطوط اصلي را بسيار نادر ساخته و اصلاح خطوط انتقال را وابسته به توسعه هاي مجاور در بلند مدت مي نمايد در حاليکه در لوله هاي بتني ، عمر لوله نيز در اين پارامتر تاثير مستقيم دارد .

- امکان ايجاد انشعابات و اتصالات پس از اجرا و در طول بهره برداري در لوله هاي کاروگيت بيشتر ،ارزانتر و سهل تر مي باشد .

- در لوله هاي کاروگيت امکان جويده شدن توسط حيوانات موذي زيرخاکي وجود داشته که عمدتاً در محل عبور اين لوله ها از آبراهه ها ، مجاري فاضلاب و جمع آوري آبهاي سنتي است . که به ندرت اتفاق افتاده و درصورت بروز نيز با تمهيداتي چون پوشش اطراف لوله در اين مقاطع با مصالح آهکي قابل پيشگيري است .

 

لوله هاي پلي اتيلن دوجداره کاروگيت

      لوله پلي اتيلن دوجداره موجدار (corrugated polyethylene pipe) و لوله مارپيچ (spiral wound polyethylene pipe) از محصولات زيربنايي در زمينه کشاورزي و جايگزين مناسبي براي لوله هاي فلزي و بتني محسوب شده و در زمينه هاي انتقال آب، فاضلاب، هدايت و کنترل آب درمزارع و نمک زدايي از زمين و... مورد استفاده قرار مي گيرد.

 

مزاياي لوله ها ي پلي اتيلن دوجداره  :

1.طول عمر بالا

2.انعطاف پذيري و قابليت تحمل خمش

3.وزن واحد طول کمتر نسبت به انواع لوله  فولادي، چدني ، GRP

4.رسوب ناپذيري ، به دليل صيقلي بودن سطح  داخلي لوله

5.مقاوم تا دماي 50 درجه سانتيگراد

6.مقاوم در برابر (اسيدها ، نمک ها و بازها ) و تمامي  حلال هاي آلي

7.مقاوم در برابر اشعه  ماوراء بنفش آفتاب به  دليل استفاده از مواد (Anti  UV )

8.مقاوم دربرابر حمله جوندگان و ميکرو ارگانيسم ها به دليل فقدان ارزش غذايي

9.قابليت جوش و کاربرد کوپلر براي اتصال و در نتيجه سهولت و سرعت در نصب و کارگذاري

10.مقاومت بالا در برابر بار ترافيکي

11.حمل ونقل آسان

12.عايق در برابر جريان الکتريسيته ،حرارت و صوت

13.امکان استفاده از انواع اتصالات

14.خواص هيدروليکي خوب لوله به دليل سطح داخلي صاف

15.مقاومت بسيار خوب در برابر سايش

 

کاربرد لوله هاي کاروگيت پلي اتيلن دوجداره  :

    لوله هاي پليمري به دليل مقاومت در برابرخوردگي در محيط هاي مختلف، وزن کم، حمل و نقل آسان، فرايند توليد ساده، امکان توليد ساده، امکان توليد آسان آن در اقطار بالا و ساير مزايا، به عنوان جايگزين ساير لوله ها مطرح شده و روز به روز کاربرد آنها در حال افزايش است. لوله هاي پلي اتيلن دوجداره به  دليل استحکام لايه داخلي و خارجي و مقاومت  بالا درمحيط هاي با خواص شيميايي و فيزيکي متفاوت داراي خواص مهندسي مناسب بوده و لذا کاربردهاي متنوعي پيدا کرده است که از جمله مي توان به موارد زير اشاره نمود:

1 .شبکه هاي جمع آوري و انتقال فاضلاب هاي شهري و صنعتي

2.شبکه هاي جمع آوري آبهاي سطحي درشهرها و مناطق صنعتي و کشاورزي

3.شبکه هاي آبرساني ، آبياري و زهکشي  

4.انتقال مايعات صنعتي اسيدها ،بازها، نمک ها، و  غيره... بصورت ثقلي

5.مخزن ذخيره مواد و مايعات

6.قالب مستمر در پل هاي کوچک

7.مقسم آب

8.کاربردبعنوان سيفون آب درجاده ها و رودخانه ها

9.معابر آدم رو

 

     نکته اي که مي بايستي همواره در مباحث عمر مفيد لوله بدان توجه نمود ، کيفيت توليد و نحوه نصب و کارگذاري آن مي باشد. تمامي سازه هاي مدفون در خاک به نوعي بخشي از ساختار خاک محسوب شده و لذا  نيروهاي  وارد شده را  با  برهمکنشي که با يکديگر دارند، تحمل مي نمايند. در نتيجه نصب لوله  بدون دقت لازم مي تواند باعث عملکرد  ضعيف آن در بستر خاک شود

                                               

مشخصات فني لوله هاي پلي اتيلن دوجداره موجدار

قطر اسمي

قطر خارجي

ضخامت     ديواره       سردنده

حداقل      ضخامت      لوله داخلي

400

459.23

2

2.5

500

573.79

2.5

3

600

688.84

3

3.5

800

918.45

4

4.5

900

1033.01

4

4.8

1000

1148.55

4

5

1100

1261.16

4

5

1200

1376.21

4

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شرایط فروش
نحوه پرداخت مبالغ واردات :
- 30 درصد در زمان انعقاد قرارداد به عنوان پیش پرداخت
- 70 درصد قبل از زمان بارگیری کشتی در کشور سازنده Before Sheeping
(قبل از صدور اسناد حمل شامل packing list و مدارک تجاری و گواهی مبدا و گواهی بازرسی و بارنامه دریایی)
ساخت داخل :
- 50 درصد در زمان انعقاد قرارداد به عنوان پیش پرداخت
- 30 درصد زمان قبل از بارگیری ماشین آلات و تحویل از محل کارگاه سازنده
- 20 درصد بعد از نصب و راه اندازی ، آموزش و تولید محصول - به عنوان حسن انجام کار و تضمین انجام پروژه
(نحوه پرداخت مبالغ و شرایط آن به صورت توافق طرفین و قابل مذاکره می باشد)
زمان مورد نیاز جهت تحویل - از زمان انعقاد قرارداد و استعلام واریز پیش پرداخت توسط خریدار تا تحویل ماشین آلات در ایران
- از زمان انعقاد قرارداد وواریز پیش پرداخت تا ساخت کامل خطوط تولید و ماشین آلات در محل سازنده ایرانی
محل تحویل - تحویل در بندر مقصد با بیمه CIF)) - معمولا بندرعباس
- تحویل در بندر مقصد بدون بیمه CFR)) - معمولا بندرعباس
- تحویل در بندر مبدأ کشور تامین کننده (FOB) – مثلا بندر شانگهای چین
- انبار فروشنده در ایران
- کارخانه سازنده درایران
هزینه های حمل و نقل - هزینه های بارگیری در بندر کشور سازنده و حمل و نقل دریایی و بیمه تا ایران (بندرعباس)
- هزینه های بارگیری و حمل و نقل و بیمه از بندرعباس تا محل کارخانه خریدار
- هزینه های بارگیری و حمل و نقل و بیمه از انبار فروشنده تا محل کارخانه خریدار
- هزینه های بارگیری و حمل و نقل و بیمه از کارخانه سازنده تا محل کارخانه خریدار
هزینه های ترخیص کلیه هزینه های ترخیص ، حقوق گمرکی ، عوارض ، ارزش افزوده و هزینه های بندری
نصب و راه اندازی خطوط تولید و ماشین آلات کلیه خطوط تولید و ماشین آلات خریداری شده ، توسط فروشنده نصب و راه اندازی و تولید استاندارد می گردد.
هزینه های جانبی نصب و راه اندازی هزینه های رفت و برگشت در داخل ایران و یا خارج از کشور ، ویزا ، اسکان و خوراک پرسنل فنی فروشنده به عهده خریدار می باشد.
نصب و اجرای تآسیسات کارخانه در صورت درخواست خریدار و انجام توافق کتبی با فروشنده ، عملیات طراحی ، ساخت ، نصب و اجرای تآسیسات (بدون تجهیزات و مصالح) به عهده فروشنده قرار میگیرد که دستمزد آن به طور توافقی و مکتوب تعیین میگردد.
دستگاهها ، تجهیزات و مصالح مربوط به تأسیسات هزینه های خرید و تدارک کلیه تجهیزات ، دستگاهها ، مصالح و ابزار مربوط به تمامی مراحل اجرای تأسیسات به عهده خریدار و به سفارش و تآیید فروشنده میباشد.
گارانتی یک سال
خدمات پس از فروش 15 سال – تعمیرات لازم – تآمین قطعات یدکی مناسب و به موقع
خدمات فنی و مهندسی قابل - بهینه سازی مرحل تولید از لحاظ ضایعات
ارایه - مقرون به صرفه کردن محصول نهایی
خدمات آموزشی قابل ارایه - آموزش نصب
- آموزش راه اندازی
- آموزش فرآیندهای تولید اولیه و تولید انبوه به صورت سه شیفت شبانه روزی
- آموزش فرمولاسیون به صورت استاندارد و مهندسی و همچنین فرمولاسیونهای مقرون به صرفه
خدمات مشاوره ای قابل ارایه - مشاوره خرید خط تولید و ماشین آلات
- مشاوره فرمولاسیون
- مشاوره فرآیندهای تولید

CORRUGATED PIPE|خط توليد لوله HDPE کاروگيت|خط توليد لوله PVC کاروگيت|خط توليد لوله کاروگيت HDPE|خط توليد لوله کاروگيت PP|خط توليد لوله کاروگيت UPVC|خط توليد لوله کاروگيت دو جداره HDPE|خط توليد لوله کاروگيت دو جداره PP|خط توليد لوله کاروگيت دو جداره PVC|لوله هاي پلي اتيلن دوجداره |لوله هاي پليمري |کاربرد لوله هاي کاروگيت پلي اتيلن دوجداره |لوله پلي اتيلن دوجداره موجدار| مزاياي لوله هاي کاروگيت پلي اتيلن دوجداره |لوله کاروگيت پلي اتيلن |لوله هاي کاروگيت دو جداره پلي اتيلن PE |لوله هاي پلي اتيلن|اتصال لوله پلي اتيلن کاروگيت |اتصالات لوله کاروگيت

 

لوله کاروگيت دو جداره

لوله کاروگيت جهت مصارف مختلف از قبيل فاضلاب شامل زهکش، فاضلاب‌هاي صنعتي و خانگي مي‌باشد . البته از اين نوع لوله و اتصالات مي‌توان در اجراي پروژه هاي فاضلاب شهري نيز استفاده مي شود.

لوله و اتصالات کاروگيت پلي‌اتيلن براي پروژه‌هاي فاضلاب شهري و صنعتي مي‌تواند با توجه به ويژگي هاي بسيار لوله و اتصالات پلي‌اتيلن، هزينه هاي کلي اين پروژه ها را کاهش مي دهد.

 

کاربرد لوله هاي دوجداره

1- شبکه هاي فاضلاب و شهرها و مناطق صنعتي

2- شبکه هاي آبياري و زهکشي

3- شبکه هاي جمع آوري آبهاي سطحي در شهرها و مناطق صنعتي

4- لوله هاي آبگير دريا

5- کانال تاسيسات کارخانجات و ساختمانها

6- دودکشهاي پلي اتيلني

7- شوت زباله در مجتمع هاي مسکوني

8- شوت بتن و شوت تخليه نخاله ساختماني

9- سيفون انتقال آب زير جاده ها و رودخانه ها و مسيل ها

 

بيشتر انتقال فاضلاب شهري توسط لوله هايي که دفن مي شود انجام مي گيرد. لوله پلي اتيلن دوجداره بدليل فرم طراحي آنها داراي مقاومت مناسب جهت اعمال بارهاي وارده در زير زمين با حداقل شيب و کمترين وزن ممکن که سبب کاهش قيمت لوله و نهايتاً هزينه کمتر، انتقال سيال را بعهده دارند.

پلي اتيلن داراي خواص لازمه و طول عمر بالا و تامين خواسته هاي بشر در انتقال فاضلاب که کمترين خوردگي توسط گازها و اسيدهاي فاضلابي را شامل ميگردد را دارد.

تنوع توليد اين لوله ها با اتصالات مربوطه، بخش عمده اي از انتقال فاضلاب را در کشور بعهده دارد. عموماً لوله هاي کاروگيت با اندازه قطر داخلي شناخته ميشوند.

با توجه به خواص منحصر به فرد پلي اتيلن نسبت به بتن و فولاد براي استفاده در لوله کشي شبکه فاضلاب هاي شهري و صنعتي، از مزاياي لوله پلي اتيلن دوجداره کاروگيت شرکت تيوب سنتر نسبت به لوله هاي چدني، فولادي و بتني مشابه مي توان به موارد زير اشاره کرد :

1- اقتصادي بودن

2- سبک بودن و نصب آسان

3- عمر طولاني بيش از 50 سال

4- مقاوم در مقابل اسيدها و بازها و گازهاي ناشي از فاضلاب

5- عدم خوردگي توسط خاک و آب زيرزميني و ديگر عوامل شيميايي

6- امکان استفاده از انواع اتصالات

7- ضريب زبري پائين

8- سايش کمتر

9- انعطاف پذيري عالي و تحمل بارهاي ناشي از زلزله

10-  ضريب زبري پايين بدنه

11-  صرفه جويي در هزينه هاي اجرائي

12-  توليد با تکنولوژي جديد و به روز باکيفيت بالا

13-  مقاوم در مقابل حلالها و گازهاي شيميايي و اسيدها و بازها

14-  عدم نياز به ماشين آلات سنگين در موقع اجراء

15-  تعميرات آسان تر و کم هزينه تر به نسبت لوله هاي فولادي و لوله بتني

 

لازم به ذکر است که زبري سطح داخلي لوله کاروگيت پلي اتيلن باعث افزايش دبي خروجي اين لوله‌ها و کاهش افت فشار مي‌شود که اين خاصيت براي لوله پلي‌اتيلن در انتقال فاضلاب زياد مد نظر نيست، چون در فاضلاب هيچ‌گونه فشاري نداريم، بلکه اين خاصيت باعث مي‌شود در مسير‌هاي فاضلاب جرم و ذرات به ديواره‌ي لوله نچسبد و نياز به نظافت سطوح داخلي و يا خوردگي نباشد که خود در ديواره‌ي اين لوله‌ها عامل بازدارنده‌اي براي عدم تخريب است

 

در طراحي لوله دوجداره عوامل زير نقش اصلي را خواهند داشت:

• بار مرده روي لوله و عمق نصب

• بار زنده و ضربه

• سطح آب زير زميني

• ممان اينرسي و ديگر ابعاد هندسي پروفيل لوله

• دانه بندي و نوع و درصد کوبيدگي خاک اطراف و روي تاج لوله

• با توجه به استاندارهاي مختلف و با داشتن اطلاعات فوق محاسبات انجام مي شود و مقاومت حلقوي لوله ها محاسبه و تعيين مي گردد.

• قطر لوله ها را نيز بر اساس ميزان جريان طراحي، شيب و ضريب زبري لوله معين مي نمايند.

• نصب لوله هاي پلي اتيلني بايد متناسب با خواص آن (قابليت انعطاف و ...) صورت گيرد.

 

براي طراحي و سفارش نکات زير بايد در مرحله اول روشن باشد تا در اجرا مشکلي بوجود نيايد

1- طول بهينه لوله با توجه به شرايط نصب، لازم به ذکر است طول لوله متناسب با درخواست مشتري قابل توليد است (در هر متراژ) و فقط بعلت محدوديت حمل حداکثر 12 متر توليد مي شود.

2- نوع اتصال انتخاب شود و براساس آن تعيين شود که بخشي از کار در کارخانه انجام شود يا تمام عمليات اتصال در محل اجرا انجام شود.

3- نحوه حمل و نگهداري لوله ها با توجه به وضعيت محل اجرا مشخص و برنامه ريزي شود.

4- امکانات مورد نياز و تعداد آنها جهت نصب لوله ها متناسب با قطر و طول لوله ها تعيين گردد.

5- در صورت صدمه ديدن لوله ها در زمان نصب، نحوه اصلاح آنها پيش بيني گردد.

6- نوع اکسترودر مورد نياز جهت اتصال لوله ها و تعداد نيروي انساني جهت جوشکاري مشخص شود.

7- نحوه بستر سازي زير لوله ها و نحوه کوبيدن اطراف لوله مشخص گردد.

 

دستورالعمل حمل و نگهداري لوله کاروگيت پلي اتيلن

شيوه بارگيري، حمل و تخليه:

1- لوله ها بايستي توسط جرژقيل يا ليفتراک يا تسمه برزنتي بارگيري و به صورت مخروطي در کاميون يا تريلي چيده شوند.

2- تخليه لوله ها نيز ميبايست با احتياط کامل و توسط تسمه برزنتي صورت پذيرد.

3- کف وسيله نقليه مي بايست کاملا مسطح و فاقد هر گونه قسمت تيز و برنده باشد.

4- در هنگام جابجايي به دو سر لوله ضربه وارد نشود.

5- لوله ها بايستي به خوبي بسته شوند. اگر از وسايلي مانند زنجير يا طناب براي بستن لوله ها استفاده گردد. بايد از تماس مستقيم اين وسايل با لوله جلوگيري شود.

6- از آلوده شدن لوله ها توسط موادي مانند روغن ديزل جلوگيري کنيد.

 

لوله پلي اتيلن دوجداره کاروگيت

لوله کاروگيت در شبکه فاضلابي و زهکشي از قطر داخلي 200 تا 1000 ميليمتر و همچنين سفتي حلقوي (4 و 8 کيلو نيوتن بر مترمربع) مورد بهره برداري قرار گرفته و از پلي اتيلن سنگين HDPE ساخته ميشوند، بنابراين از مقاومت سايشي بسيار بالايي برخوردار مي باشند.

انواع لوله هاي کاروگيت از طريق اتصالات متفاوت و واشر مربوطه از جنس EPDM و يا MBR به يکديگر متصل مي شوند. اين اتصالات طوري طراحي ميشوند که تمامي مشخصات ذکر شده در استانداردهاي ٍEN 681 و DIN 4060 را در بر گرفته و داراي عملکرد و طول عمر بيشتر مشابه خود لوله، تخت سخت ترين شرايط را داشته باشد.

 

ويژگي هاي برتر فني لوله پلي اتيلن دوجداره کاروگيت به شرح زير است:

• صافي سطح داخلي و جلوگيري از رسوب

• مقاوم در برابر اشعه ماوراء بفش UV

• وزن سبک و نصب آسان

• انتقال روان سيال

• آببندي عالي از روش آببندي ويژه bell-socket spigot

• هزينه هاي نصب پايين

• مقاومت مکانيکي بالا در برابر بارهاي خارجي

• مقاومت شيميايي بالا در برابر انواع گازهاي و مواد خورنده

 

مزاياي لوله هاي پلي اتيلن دوجداره کاروگيت :

1- عمر طولاني

2- انعطاف پذيري و قابليت تحمل خمش

3- وزن کمتر نسبت به انواع فولادي و چدني وبتني

4- رسوب ناپذيري، بدليل صيقلي بودن سطح داخلي لوله

5- مقاوم تا دماي50 درجه سانتيگراد و نامحلول بودن در برابر تمامي حلالهاي آلي

6- مقاوم در برابر مواد خورنده (اسيدها، نمکها و بازها) و ميکرواُرگانيسم ها

7- مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش آفتاب به دليل استفاده از مواد ( (Anti-uv

8- مقاوم در برابر حمله جوندگان و ميکرواُرگانيسمها، به دليل فقدان ارزش غذايي

9- سهولت در نصب و اجراي سريع کارگذاري

10- تحمل پذيري خوب در برابر بار

11- حمل ونقل آسان

12- تحمل سرما وگرماي شديد

13- امکان استفاده از انواع اتصالات

14- خواص هيدروليکي خوب لوله به دليل بر خوردار بودن از سطوح داخلي صاف

15- مقاومت بسيار خوب در برابر سايش تحمل پذيري در برابر بار ترافيکي

 

 

لوله پلي اتيلن PE تک جداره

از جمله کاربري هاي اين لوله ها، انتقال آب، مواد شيميائي، سيالات خنک کننده و گرم کننده، مواد غذائي، دوغابها، گازها، هواي فشرده و سيستمهاي خلا، چه در روي زمين و  چه در زير زمين است. لوله هاي پلي اتيلني تک جداره، از جمله اين لوله ها هستند که مي توان از آنها در فشارهاي بين 2 تا 40 بار، با قطرهاي مختلف استفاده نمود. ويژگيهاي منحصر به فرد لوله هاي پلي اتيلني نسب به انواع ديگر لوله منجر به آن گرديده که سرعت رشد استفاده از اين محصول در شبکه هاي اتقال و توزيع آب نسبت به ديگر موارد بسيار بيشتر باشد.

مقايسه لوله هاي پلي اتيلني با ديگر انواع لوله ها :

لوله هاي قابل استفاده جهت انتقال و توزيع آب، به جز پلي اتيلن از مواد گوناگوني نظير لوله بتني ، لوله هاي چدني ، فولاد، لوله سيماني تقويت شده ساخته مي شوند. مزاياي کاربرد پلي اتيلن نسبت به ساير مواد به صورت خلاصه عبارتست از:

1- مقاومت مکانيکي مناسب در عين داشتن دانسيته پائين

2- مقاومت شيميائي بالا

3- مقاومت سايشي بسيار عالي

4- طول عمر زياد

5- بهداشتي و غيرسمي بودن و قابل استفاده جهت آب شرب (مورد تاييد وزارت بهداشت و درمان ايران)

6- فسادناپذيري

7- قابليت حمل و نقل و جابجائي آسان (سبکي)

8- تنوع در سايز

9- مقاومت بسيار عالي در مقابل زلزله

10- انعطاف پذيري بسيار عالي

11- مقاومت در مقابل اشعه ماوراء بنفش و مادون قرمز

12- مصون از زنگ زدگي

13- زبري بسيار کم

14- قابليت جوش پلاستيک

15- عايق صوتي

16- عايق حرارتي

17- عايق الکتريکي

 

لطفا جهت مطالعه ادامه مطلب اينجا کليک کنيد.

 

خط توليد - فرآيند توليد پلي اتيلن PE

مقدمه اي در مورد پلي اتيلن

پلي اتيلن ها خانواده‌اي از رزينها مي باشند که از طريق پليمريزاسيون گاز اتيلن ( C2H4 ) بدست مي آيند . از طريق کاتاليست و روش پليمريزاسيون اين ماده مي توان خواص مختلفي همچون چگالي، شاخص جريان مذاب (MFI) ، بلورينگي، درجهء شاخه اي و شبکه اي شدن، وزن مولکولي و توزيع وزن مولکولي را در آنها کنترل کرد. پليمرهاي با وزن مولکولي پائين را به عنوان روان کننده(Lubricant) به کار مي برند.
پليمرهاي با وزن مولکولي متوسط واکس هايي امتزاج پذير (مخلوط پذير) با پارافين مي باشند و نهايتا پليمرهايي با وزن مولکولي بالاتر6000 در صنعت پلاستيک بيشترين حجم مصرف را به خود اختصاص مي دهند. پلي اتيلن شامل ساختار بسيار ساده اي است ، به طوري که ساده تر از تمام پليمرهاي تجاري مي باشد . يک مولکول پلي اتيلن زنجير بلندي از اتم هاي کربن است که به هر اتم کربن دو اتم هيدروژن چسبيده است  .

گاهي اوقات به جاي اتم هاي هيدروژن در مولکول(پلي اتيلن)، يک زنجير بلند از اتيلن به اتم هاي کربن متصل مي شود که به آنها پلي اتيلن شاخه اي يا پلي اتيلن سبک (LDPE) مي گويند؛ چون چگالي آن به علت اشغال حجم بيشتر، کاهش يافته است. در اين نوع پلي اتيلن مولکولهاي اتيلن به شکل تصادفي به يکديگر متصل مي شوند و ريخت و شکل بسيار نامنظمي را ايجاد مي کنند. چگالي آن بين 910/0 تا 925/0 است و تحت فشار و دماي بالا و اغلب با استفاده از پليمريزاسيون راديکال آزاد وينيلي (Free radical polymerization) توليد مي شود. البته براي تهيهء آن مي توان از پليمريزاسيون زيگلر ناتا (Ziegler-Natta polymerization)نيز استفاده کرد .
 

لطفا جهت مطالعه ادامه مطلب اينجا کليک کنيد.

 

خواص فيزيکي و شيميايي لوله هاي پلي اتيلن PE

خواص فيزيکي لوله پلي اتيلن PE  :

1- لـولـه هاي فاضلاب پلـي اتيلـن سبـک بوده حتي وزن مخصوص آنهـا کمتـر از آب مي باشد بطوريکه حمل و نقل و مونتاژ اين لوله ها بسيار آسان است

2- پلي اتيلن سخت به علت کوچک بودن ضريب ذوب خود داراي وزن مولکولي بزرگي بـوده و در نتيجـه مقاومت بسيـار زيـادي در بـرابـر تـرک خوردگـي و خورندگـيKorrision ازخود نشان مي دهند.

3- اين ماده را مي توان براي تمام قسمتهاي سيستم هاي مختلف فاضلاب منازل ساختمانها، آزمايشگاهها و صنايع بکار برد به طوريکه حتي آب داغ ماشينهاي لباسشويي و يا ظرفشويي نمي توانند صدمه اي به لوله و اتصالات مزبور برسانند.

4- خـاک و شـن و مـاسـه در جريان فـاضلاب به لـولـه ها فلـزي صدمه زيادي مي زند و مي تواند در طي سالها ديواره لوله ها بسايد و باعث سوراخ شدن لوله بشود. مقاومت در مقابل ساييدگي در يک لوله بستگي به استحکام جنس لوله و صافي سطح داخلي آن دارد.

5- مقاومت لوله هاي پلي اتيلن در مقابل نور آفتاب خيلي زياد مي باشد. بطوريکه مي توان ازلوله هاي پلي اتيلن به صورت روکار نيز استفاده کرد. در صورتيکه از جمله ضعفهاي عمده لوله هاي PVC تجزيه درمقابل نورآفتاب ميباشد.

6- لوله هاي پلي اتيلن در مقابل تاثيرات جوي از خود مقاومت خيلي زيادي نشان مي دهند و به دليل قابليت انعطاف زيادي که اين لوله ها دارا مي باشند تاثير انبساط و انقباض در اين لوله ها در شبکه به کمترين حد خود مي رسد.

اتصالات نامناسب به جهت نشت آب ميتواند زيانهاي مالي زيادي براي سيستمهاي آب فشار قوي و ضعيف و فاضلاب به همراه داشته باشد.

در شبکه هاي فاضلاب نشت آب مي تواند باعث آلودگي سفره هاي زيرزميني شود. و در شبکه هاي آبرساني هم باعث نشست خاک و همچنين ضرر مالي به خانه هاي مسکوني و پرت آب مي شود.

7- اتصالات و لوله هاي پلي اتيلن در صورت استفاده به روش درست مي توانند آب بندي خوبي در مقابل بارهاي داخلي و خارجي ايجاد نمايد.

 

لطفا جهت مطالعه ادامه مطلب اينجا کليک کنيد.

 

خط توليد لوله سبز يا پلي پروپيلن pp

  تعريف مراجل  توليد لوله سبز يا پلي پروپيلن :

ابتدا مواد پليمري  به همراه يك كاتاليزور وارد دستگاه شده و توسط ميله ماردون با هم مخلوط شده و با حركت دوراني ميله ماردون به سمت المنت هدايت مي شوند.
    در اين قسمت مواد به وسيله المنت كه با درجه حرارت  مخصوص تنظيم شده است، ذوب شده و براي قالب گيري اماده مي شوند. 
به مجموع دو قسمت فوق  (سيلندر ماردون و المنت گرم كننده ) در اصطلاح فني اكسترودر گفته مي شود كه اولين مرحله از فرآيند توليد مي باشد.
   مواد ذوب شده بعد از عبور از اکسترودر بايد از قالب كه در انتهاي دستگاه اكسترودر نصب شده است عبور نمايند كه اندازه لوله هاي سبز قابل تنظيم بوده، كه مهمترين وظيفه را در طي فرآيند ساخت لوله همين قالب ها بر عهده دارند.
   لازم به ذكر است كه بيشترين ضايعات نيز در همين قسمت مي باشد كه البته مي توان اين ضايعات راه تنظيم دقيق و مجتمع قالب به حداقل ممكن كاهش داد.
    بعد از عبور از مرحله قالب بندي لوله وارد محفظه اي به نام كاليبر مي شود. كاليبر لوله برنزي شكلي است با شيارهاي مدور يا مارپيچ كه با  ابعاد خاص كه وظيفه شكل دهي ثانويه لوله را به عهده داشته است.
   بعد از عبور از كاليبر لوله وارد يك خلاء مي شود كه با فشار سنج مخصوص فشار آن مرتبا توسط اپراتور مربوطه كنترل مي گردد.
   جهت خنك كردن لوله سبز، لوله هاي توليد شده وارد يك محفظه تحت فشار که با اسپري هاي آب مجهزشــده كه آب اين محفظه ها مرتبا توسط پمپ از مخزن تعويض شده و دماي حاصل از مرحله المنت از اين طريق از لوله ها گرفته مي شود و همزمان در اين مرحله و م مرحله عمل وكيوم كردن( مكش كردن ) انجام ميشود و در مرحله بعد وارد وان بعدي براي خنک شدگي نهايي و شکل گيري نهايي مي شود و در
مرحله آخر فرآيند توليد  ورود لوله ها به بخش کشنده خط توليد مي باشد كه توسط دو غلتك كه در انتهاي خط توليد قرار دارند انجام مي شود.

   پس از مرحله  نهايي لوله ها آماده برش مي نمايند كه اپراتوري كه در انتهاي خط توليد مستقر شده است.

 لوله سبز يا پلي پروپيلن را به فاصله 4 متر 4 متر به وسيله قيچي مخصوصي برش و هر 30 متر شاخه لوله را در يك بسته قرار داده و درب آن را پلمپ مي كند.

   لازم به ياد آوري است كه طول دستگاه نزديك به 18 متر بوده و تعداد شاخه هاي خروجي بسته به ميزان بار خروجي دستگاه اکسترودر است. البته بسته به سايز لوله ها، هر چقدر سايز لوله ها بالاتر باشد سرعت توليد پائين تر مي آيد و بالعكس

 

برتري لوله هاي پلي اتيلن PE نسبت به سيستم پوش فيت فاضلابي

1- توليد کنندگان پوش فيت مواد اوليه خود را با قيمت نازل تري نسبت به مواد اوليه پلي اتيلن خريداري نموده و در توليد لوله و اتصالات پوش فيتنيز از مواد کمتري نسبت به لوله پلي اتيلناستفاده مي گردد در صورتي که قيمت لوله پلي پروپيلن ( پوش فيت) به مراتب از قيمتلوله و اتصالات پلي اتيلن بيشتر بوده و اين سود چند جانبه تعدادي از توليد کنندگان را بر آن داشته که به توليد لوله و اتصالات پلي پروپيلن ( پوش فيت) روي آورده و تبليغات گسترده اي نيز در اين زمينه انجام دهند.

2- هزينه اجراي سيستم پوش فيت به مراتب بيشتر از هزينه سيستم پلي اتيلن مي باشد زيرا در سيستم پوش فيت در هر يک متر حداقل از دو عدد بست استفاده مي گردد و در صورتي که در سيستم پلي اتيلن در هر دو الي سه متر از يک عدد بست استفاده مي گردد

3- نو ظهور بودن سيستم پوش فيت و نبودن پروژه اي در ايران که حداقل سه سال از زمان انجام سيستم فاضلاب آن توسط پوش فيت گذشته باشد و همان طوري که مطلع هستيد کل سيستم لوله پوش فيت در فواصل کم به وسيله اورينگ به يکديگر مرتبط گرديده و اگر در اثر مرور زمان ph موجود در شوينده هايي مانند وايتکس که خاصيت اسيدي دارد بر روي اورينگ هاي سيستم اثر بگذارد و باعث شود سيستم پوش فيت از محل اورينگ ها با پوسيدگي و نشت فاضلاب مواجه گردد

4- همان طور که مي دانيد حداکثر ارتفاع تست آب بند توسط لوله هاي پلي پروپيلن تنها 5 متر بوده که به 2 طبقه هم نمي‌رسد در صورتي که در لوله هاي پلي اتيلن تا 10 طبقه يعني حدود 40 متر هم تست پر و آب بند انجام گرديده.

5- مقاوم نبودن محل اتصالات پوش فيت در مقابل نوسانات زمين ( زلزله ) به دليل حساسيت بالاي اين سيستم در صورتيکه پلي اتيلن تنها سيستمي است که کاملا در مقابل نوسانات زمين ( زلزله ) مقاوم مي باشد زيرا به دليل جرم مولکولي بسيار بالايي که پي اتيلن دارا مي باشد جوشها مقاومت خود لوله را پيدا کرده و يک سيستم فاضلاب يک پارچه بوجود مي آيد لذا اين نکته مثبت و برتري مهم پلي اتيلن در کشور زلزله خيزي مانند ايران بسيار حائز اهميت مي باشد.

6- مقاومت بسيار بالاي پلي اتيلن در مقابل حرکت خاک و فشار و توانايي قرار گرفتن در زير بتن و اجسام سخت و سنگين يکي ديگر از خاصيتهاي مهم پلي اتيلن مي باشد در صورتيکه سيستم لوله هاي پلي پروپيلن زماني آب بند مي باشد که لوله و اتصالات به دور از هرگونه فشار و به صورت دايره کامل در داخل يکديگر قرار گيرد اما به دليل نرمي پوش فيت چنانچه از خارج فشاري بر آن وارد گردد از دايره کامل خارج شده و شکل بيضي به خود گرفته و همين مساله باعث بوجود آمدن نشت از محل اتصالات مي گردد.

لطفا جهت مطالعه ادامه مطلب اينجا کليک کنيد.

 

اتصالات پلي اتيلن PE

خطوط لوله پلي اتيلن به وسيله اتصالات پلي اتيلن گوناگون (الکتروفيوژن , جوشي و پيچي)، در پروژه هاي مختلف به هم متصل مي شوند.

اتصالات الکتروفيوژن جهت پروژه‌هاي گازرساني و از اتصالات پيچي جهت پروژه‌هاي آب ‌رساني تا فشار 10 اتمسفر استفاده مي‌شود.

از ويژگي هاي اتصالات پلي اتيلن مي توان به موارد زير اشاره کرد:

•           مقاومت خوب اتصالات پلي اتيلن در مقابل شكستگي و ترك خوردگي ناشي از فشارهاي وارده‌ي خارجي

•           مقاومت بالا در مقابل فشار و ضربه

•           مقاومت در برابر مواد شيميايي و اسيدها و بازها

•           مقاوم در برابر خوردگي و ساييدگي

•           مقاومت در مقابل ارتعاشات ناشي از زمين لرزه بعلت انعطاف پذيري بالا

•           مقاوم در برابر جانوران موذي به دليل فاقد بودن هر گونه ارزش غذايي

•           هزينه هاي پائين نصب و اجرا، عدم نياز به ماشين آلات سنگين به علت سبکي قطعات و تسريع در زمان اجرا هنگام اجراي خطوط لوله‌هاي پلي اتيلني

اتصالات جوشي پلي اتيلن :

اتصالات پلي اتيلن جوشي شامل انواع سه راهي ، زانو ، تبديل ، فلنج و رينگ PP.STEIL در فشارهاي مختلف با برترين و با کيفيت ترين مواد , PE100 در ابعاد مختلف مي باشد. ابعاد و اندازه اتصالات جوشي پلي اتيلن مي تواند طبق سفارشات مشتري توليد گردد و همچنين موارد مصرفي آنها در فاضلاب و مواد شيميايي و اسيدي و نفتي و آبرساني تحت فشار بوده و با توجه به مقايسه با اتصالات چدني و فولادي بسيـار مقرون به صرفه مي‌باشد.

لطفا جهت مطالعه ادامه مطلب اينجا کليک کنيد.

 

محاسبه استاتيکي لوله هاي پلي اتيلن PE

لوله هاي پلي اتيلن سايز بزرگ معمولا در اروپا و آلمان توليد مي شود. براي به کارگيري آنها در هر پروژه نياز به محاسبات استاتيکي جداگانه داريم .اينگونه محاسبات در اروپا معمولا بر مبنا و اساس استاندارد آلماني ATVA127A مي باشد و نتيجه به دست آمده از اين گونه محاسبات هميشه به عنوان يک ضريب ايمني در جهت به کارگيري لوله ها در شرايط بحراني مورد استفاده قرار مي گيرد . ولي متاسفانه گروهي از توليدکنندگان سعي در گمراه کردن مشتريان با استفاده از کلاسهاي مقاومتي به جاي محاسبات استاتيکي دارند و در مورد استفاده از اين روش براي گمراه کردن مشتريان خود بسيار خرسند مي باشند. آنها مخصوصا براي رسيدن به اهداف شخصي خود تاکيد بر استفاده از کلاسهاي SN4 و SN8 دارند . ما در اينجا با ارائه يک سري مدارک بر آنيم که واقعيت را براي شما مشخص و معين بکنيم . پس در ادامه بحث در باره استانداردها مي پردازيم.

استانداردها  :

1.1 استاندارد DIN 16961

در صفحه 5 ويرايش اول اين استاندارد که در سال 2010 به چاپ رسيد يک جدول در رابطه با کلاسهاي مقاومتي وجود دارد که بعبارتي اين جدول در جهت ارائه اطلاعاتي چند براي مشتريان بابت درک بهتر از مسئله قدرت و پايداري است .

در جدول شماره يک به طور کاملا روشن و واضح نوشته شده است که مقاومت در لوله هاي پروفيلي از کلاس صفر شروع ميشود که اين کلاس از لحاظ مقاومتي برابر است با مقاومت حلقوي 2 و با کلاس 7 که برابر است با مقاومت حلقوي 125 به پايان مي رسد. پس با يک نگاه دقيق به اين جدول مي توان دريافت که تقريبا توليد تمامي لوله ها با مقاومت مختلف امکان پذير مي باشد. يکي ديگر از مستندات آشکار در زمينه محاسبات استاتيکي که در همين صفحه به آن اشاره شده است به شرح ذيل مي باشد. در پروژه هاي مختلف ما مجاز به استفاده از مقادير هر يک از کلاسها مي باشيم . لذا براي اينکه اشتباهي در اين ميان صورت نپذيرد مي بايست به نوع کلاس از اين بابت کهSR24 مي باشد يا SN اشاره کامل شود . بنابراين با توجه به مساله مطرح شده در بالا اگر شرکتهاي توليدي ادعا کنند که لوله هاي پروفيلي توليد آنها بر اساس کلاسها طراحي شده اند باور نکنيد. چرا که دروغي بيش نيست و اين مساله توسط استانداردهاي DIN و EN نقض شده است.

بايد توجه داشته باشيم که SR=4*SN به عنوان مثال اگر لوله اي براي شرايط مقاومت SR=1.5 KN طراحي شده باشد در اصل با شرايطSN:0.375 برابري مي کند . يا مثلاً اگر لوله اي براي شرايط مقاومتي SN=2 طراحي شده باشد با SR8 برابري مي کند .

1.2 استاندارد DIN EN 13476:

اين استاندارد اروپايي اطلاعات کاملا اساسي در مورد ساختار طراحي پرو فيل در صفحات 21-19 جهت اطلاع به افراد مشتاق ارائه مي دهد. لپ مطلب ارائه شده در صفحات مذکور اين است که لوله هاي با مقاومت پائين تر ميتوانند در شرايط نصب مناسب ( شرايطي که به نحوي طبق قوانين و استانداردها باشد ) عملکرد خوبي از خود نشان دهند .

شکل و تصوير شماتيکي که در صفحه 20 اين استاندارد نشان داده شده است تنها بر اساس نظريه و محاسبات تئوريکي نمي باشد بلکه بر اساس تجربيات 25 ساله بازار آلمان در زمينه ساخت و توليد و اندازه گيري دقيق لوله ها به دست آمده است .در صورتي که تراکم خاک اطراف لوله خوب باشد ، لوله هاي با سختي و مقاومت پائين تنها تغيير شکلي در حدود 2 الي 3 درصد در طول دوره 50 سال را مجاز دانسته است . و اين خود به اين معني است که استفاده از لوله هايي با سختي و مقاومت پائين بدون اينکه از لحاظ کيفيتي کاهشي داشته باشد بسيار اقتصادي مي باشد. حال اگر ما يک تراکم متوسط در محيط اطراف لوله خود ايجاد بکنيم اين ميزان تغيير شکل در طي يک دوره 50 ساله به 7 درصد خواهد رسيد که هنوز بسيار نزديک به تلورانس ارائه شده در استاندارد ATVA127 مي باشد.

لطفا جهت مطالعه ادامه مطلب اينجا کليک کنيد.

 

خط توليد - فرآيند توليد پلي اتيلن PE

مقدمه اي در مورد پلي اتيلن

پلي اتيلن ها خانواده‌اي از رزينها مي باشند که از طريق پليمريزاسيون گاز اتيلن ( C2H4 ) بدست مي آيند . از طريق کاتاليست و روش پليمريزاسيون اين ماده مي توان خواص مختلفي همچون چگالي، شاخص جريان مذاب (MFI) ، بلورينگي، درجهء شاخه اي و شبکه اي شدن، وزن مولکولي و توزيع وزن مولکولي را در آنها کنترل کرد. پليمرهاي با وزن مولکولي پائين را به عنوان روان کننده(Lubricant) به کار مي برند.
پليمرهاي با وزن مولکولي متوسط واکس هايي امتزاج پذير (مخلوط پذير) با پارافين مي باشند و نهايتا پليمرهايي با وزن مولکولي بالاتر6000 در صنعت پلاستيک بيشترين حجم مصرف را به خود اختصاص مي دهند.
 پلي اتيلن شامل ساختار بسيار ساده اي است ، به طوري که ساده تر از تمام پليمرهاي تجاري مي باشد . يک مولکول پلي اتيلن زنجير بلندي از اتم هاي کربن است که به هر اتم کربن دو اتم هيدروژن چسبيده است  .

گاهي اوقات به جاي اتم هاي هيدروژن در مولکول(پلي اتيلن)، يک زنجير بلند از اتيلن به اتم هاي کربن متصل مي شود که به آنها پلي اتيلن شاخه اي يا پلي اتيلن سبک(LDPE) مي گويند؛ چون چگالي آن به علت اشغال حجم بيشتر، کاهش يافته است. در اين نوع پلي اتيلن مولکولهاي اتيلن به شکل تصادفي به يکديگر متصل مي شوند و ريخت و شکل بسيار نامنظمي را ايجاد مي کنند. چگالي آن بين 910/0 تا 925/0 است و تحت فشار و دماي بالا و اغلب با استفاده از پليمريزاسيون راديکال آزاد وينيلي (Free radical polymerization) توليد مي شود. البته براي تهيهء آن مي توان از پليمريزاسيون زيگلر ناتا (Ziegler-Natta polymerization)نيز استفاده کرد .

وقتي هيچ شاخه اي در مولکول وجود نداشته باشد آن را
 پلي اتيلن خطي (HDPE) مي نامند. پلي اتيلن خطي سخت تر از پلي اتيلن شاخه اي است اما پلي اتيلن شاخه اي آسانتر و ارزانتر ساخته مي شود. ريخت و شکل اين پليمر بسيار کريستالي شکل است. پلي اتيلن خطي محصول نرمالي با وزن مولکولي 200000-500000 است که آن را تحت فشار و دماهاي نسبتا پائين پليمريزه مي کنند. چگالي آن بين 941/0 تا 965/0 است و آن را بيشتر به وسيلهء فرآيند مشکلي که پليمريزاسيون زيگلر ناتا ناميده مي شود، تهيه مي کنند. شکل اين پلي اتيلن را در تصوير بالا ميتوانيد مشاهده کنيد. پلي اتيلني نيز وجود دارد که چگالي آن مابين چگالي اين دو پليمر است يعني در محدودهء 926/0 تا 940/0 ؛ و آن را پلي اتيلن نيمه سنگين يا متوسط مي نامند. پلي اتيلن با وزن مولکولي بين 3 تا 6 ميليون را پلي اتيلن با وزن مولکولي بسيار بالا يا UHMWPE مي نامند و با پليمريزاسيون کاتاليست متالوسن توليد مي کنند. مادهء مذکور از فرآيند پذيري دشوارتري برخوردار بوده ولي خواص آن عالي است. هنگامي که از طريق تشعشع يا استفاده از مواد افزودني شيميايي ، اين پليمر تماما شبکه اي شود، پلي اتيلن ياد شده ديگر گرما نرم نخواهد بود. اين ماده با پخت حين قالب گيري يا بعد از آن يک گرما سخت واقعي با استحکام کششي، خواص الکتريکي و استحکام ضربهء خوب در دامنهء وسيعي از دماها خواهد بود. از آن براي ساخت فيبرهاي بسيار قوي استفاده مي کنند تا جايگزين کولار (نوعي پلي آميد)در جليقه هاي ضد گلوله کنند ؛ و همچنين صفحات بزرگ آن را مي توان به جاي زمين هاي اسکيت يخي استفاده کرد. به وسيلهء کوپليمريزاسيون مونومراتيلن با يک مونومر آلکيل شاخه دار، کوپليمري با شاخه هاي هيدروکربن کوتاه بدست مي آيد که آن را پلي اتيلن خطي با چگالي کم يا LLDPE مي نامند و از آن اغلب براي ساخت اشياءاي شبيه فيلم هاي پلاستيکي ( کيسه فريزر ) استفاده مي کنند.

لطفا جهت مطالعه ادامه مطلب اينجا کليک کنيد.

 

مزاياي لوله‌هاي پلي اتيلن HDPE نسبت به لوله‌هاي GRP

از مقايسه ويژگي هاي ساختاري و عملكرد كوتاه مدت و بلند مدت لوله هاي GRP و لوله پلي‌اتيلن (HDPE High Density Poly Ethylene ) و نيز مقايسه اسـتانداردهاي AWWA در هر مورد ( AWWA C950 براي لوله GRP و AWWA C906 براي لوله پلي‌اتيلن) و همچنين آزمايشات عملي انجام شده انستيتو مواد مركب ساختاري SCI و آزمايشگاه مهندسي پلاستيك و انيسيتو پلاستيک پايپ كه همگي مراكز تحقيقاتي ايالات متحده مي‌باشند، نتايجي استنباط گرديده كه در زير مي‌آيد.

جهت مقايسه منطقي در آزمايشات از مطلوب‌ترين جنس پلي‌اتيلن فشرده يعني نوع PE 100 به تصريح استاندارد AWWA C906 استفاده شده است. همچنين لوله‌هاي سايز 150 و 600 ميليمتر در هر دسته مورد مقايسه قرار گرفته‌اند.

1- استحكام كششي

استحكام كششي لوله پلي اتيلن حدودا بيش از 24 برابر لوله GRP مي باشد . برخلاف لوله GRP، لوله‌هاي پلي‌اتيلن در مقادير تنش كششي دچار خزش مي‌شوند.در اينگونه موارد لوله GRPاز خود رفتار داکتيل نشان مي دهد و مي شکند .

هنگام كاهش سرعت بارگذاري روي لوله پلي‌اتيلن، يا هنگامي كه لوله تحت بار ثابت براي مدت زمان طولاني قرار مي گيرد، مولكول‌ها فرصت جداشدن و آزاد شدن از يكديگر را دارند كه اين امر باعث تقليل تنش مورد نياز براي تغيير شكل و جلوگيري از عدم شکست مي شود که دامنه کاربرد آن را براي اجراي پروژه هاي زيرزميني با ريسک جابجائي زمين و يا ناصاف بودن آن ساده تر و کاربردي تر مي نمايد .

2- مقاومت فشاري

مقاومت در مقابل فشار هيدرواستاتيك تركيدگي لوله پلي اتيلن بسيار بيشتر از لوله GRP است. مستقيم‌ترين روش جهت اندازه‌گيري مقاومت لوله مقابل فشار، تست هيدرواستاتيك است. تمامي لوله‌هاي پلي اتيلن كه تا مرحله شكست تحت فشار قرار گرفتند فقط دچار ترك به طول 37 تا 100 سانتيمتر شدند درحالي كه تمامي لوله‌هاي GRP در اين فشار مي شکنند .

لوله هاي پلي اتيلن مي تواند تا فشار 10mpa را تحمل نمايد و در برابر تغييرات زمين شناسي و زلزله بسيار مقاوم مي باشد .ولي لوله هايGRP در بربر اين تغييرات بسيار شکننده هستند .

هيچ لوله GRP توليد نشده است كه قادر به تحمل فشار اسمي به بزرگي فشار اسمي قابل تحمل توسط لوله پلي اتيلن باشد.

لطفا جهت مطالعه ادامه مطلب اينجا کليک کنيد.

 

ويژگيها و محاسن لوله سبز – لوله پلي پروپيلن – لوله PP

لوله و اتصالات سبز يا pprc بر اساس استانداردهاي DIN 8078، DIN 8077، TSEN ISO 15874 از مواد خام PP-R (پلي پروپيلن رندوم کوپليمر) تهيه مي شود . بدلايلي مانند سبکي وزن، صاف و صيقلي بودن سطح داخلي، عدم رسوب و جرم گرفتگي، عدم زنگ زدگي و خورندگي آهک، بهداشتي بودن و راحتي نصب، جايگزين لوله هاي گالوانيزه شده و امروزه يک عنصر ضروري در تاسيسات آب گرم و سرد و سيستم حرارتي داخل ساختمانها است.

اين لوله ها به رنگ لوله سفيد و يا سبز وجود دارند و به دليل خواص منحصر به فرد در آبرساني سيستم هاي کوچک پر کاربرد هستند. اتصال لوله هاي پلي پروپيلن توسط جوش حرارتي موسوم به اتو انجام مي گيرد و اين عمل با ذوب موضعي سطح خارجي لوله و سطح داخلي اتصال انجام مي پذيرد.

ماده خام PP-RC از لحاظ مقاومت در برابر حرارت، فشار مواد شيميايي به سه دسته تقسيم مي شود.

1- PP-H :TYPE (پلي پروپيلن هوموپليمر)

2- PP-B :TYPE (پلي پروپيلن بلاک کوليمر)

3- PP-R :TYPE (پلي پروپيلن رندوم کوپليمر)

 

ماده خام TYPPE-3  از لحاظ ويژگي هاي فيزيکي و شيميايي از مواد خام TYPE-1 و TYPE-2 کارائي و کيفيت خيلي بيشتري و بهتري دارد. مهمترين ويگي اين ماده خام، مقاومت بالاي آن در برابر تاثيرات گرما و مواد شيماييي مي باشد. در سايه اين مقاومت، لوله و اتصالات PP-R نيوب سنتر با موفقيت در تاسيسات آب سرد و گرم قابل استفاده مي باشد. به علت رندومي زنجيره اي بودن ساختار مونومر ماده خام PP-R لوله هاي ساخته شده از اين مواد مانع از وجود هر نوع ماده زيستي (بيولوژيکي) در خود مي شوند. بنابر اين محصولاتي با مشخصات فوق داراي خواص ممتازي هستند که عبارتند از: عدم زنگ زدن، عدم طعم و بوي نامطلوب

لطفا جهت مطالعه ادامه مطلب اينجا کليک کنيد.

لوله پلي اتيلن دوجداره کاروگيت

لوله کاروگيت در شبکه فاضلابي و زهکشي از قطر داخلي 200 تا 1000 ميليمتر و همچنين سفتي حلقوي (4 و 8 کيلو نيوتن بر مترمربع) مورد بهره برداري قرار گرفته و از پلي اتيلن سنگينHDPE ساخته ميشوند، بنابراين از مقاومت سايشي بسيار بالايي برخوردار مي باشند.

انواع لوله هاي کاروگيت از طريق اتصالات متفاوت و واشر مربوطه از جنس EPDM و يا MBR به يکديگر متصل مي شوند. اين اتصالات طوري طراحي ميشوند که تمامي مشخصات ذکر شده در استانداردهاي ٍEN 681 و DIN 4060 را در بر گرفته و داراي عملکرد و طول عمر بيشتر مشابه خود لوله، تخت سخت ترين شرايط را داشته باشد.

ويژگي هاي برتر فني اين محصول به شرح زير است:

• صافي سطح داخلي و جلوگيري از رسوب

• مقاوم در برابر اشعه ماوراء بفش UV

• وزن سبک و نصب آسان

• انتقال روان سيال

• آببندي عالي از روش آببندي ويژه bell-socket spigot

• هزينه هاي نصب پايين

• مقاومت مکانيکي بالا در برابر بارهاي خارجي

• مقاومت شيميايي بالا در برابر انواع گازهاي و مواد خورنده

- مزاياي لوله هاي پلي اتيلن دوجداره کاروگيت :

1- عمر طولاني

2- انعطاف پذيري و قابليت تحمل خمش

3- وزن کمتر نسبت به انواع فولادي و چدني وبتني

4- رسوب ناپذيري، بدليل صيقلي بودن سطح داخلي لوله

5- مقاوم تا دماي50 درجه سانتيگراد و نامحلول بودن در برابر تمامي حلالهاي آلي

6- مقاوم در برابر مواد خورنده (اسيدها، نمکها و بازها) و ميکرواُرگانيسم ها

7- مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش آفتاب به دليل استفاده از مواد ( (Anti-uv

8- مقاوم در برابر حمله جوندگان و ميکرواُرگانيسمها، به دليل فقدان ارزش غذايي

9- سهولت در نصب و اجراي سريع کارگذاري

10- تحمل پذيري خوب در برابر بار

11- حمل ونقل آسان

12- تحمل سرما وگرماي شديد

13- امکان استفاده از انواع اتصالات

14- خواص هيدروليکي خوب لوله به دليل بر خوردار بودن از سطوح داخلي صاف

15- مقاومت بسيار خوب در برابر سايش تحمل پذيري در برابر بار ترافيکي

 

متوسط امتیاز این محصول 3 از 12 نظر:

نظرها

درحال حاظر نظری ثبت نشده است .

ارسال نظر

اطلاعاتی یافت نشد .

محصولات مشابه

خط توليد لوله UPVC خط توليد لوله pipe PVC PE PP
خط توليد پرسرعت لوله آب و گاز HDPE خط توليد لوله pipe PVC PE PP